Bijeenkomst alcoholpreventie voor verenigingen op 18 maart in Lichtenvoorde

Durft u ‘nee’ te verkopen?!

Samen met partners in de regio zet de gemeente zich al jaren in voor het voorkomen van alcoholgebruik onder jongeren. Ook (sport)verenigingen hebben een belangrijke rol bij alcoholpreventie. Bijvoorbeeld als het gaat om afspraken over gebruik van alcohol in de kantine. Op maandag 18 maart organiseren we daarom een informatieavond over dit onderwerp in Lichtenvoorde.

Uit onderzoeken blijkt dat de hersenen zich ontwikkelen tot het 24e levensjaar. Alcohol beïnvloedt deze ontwikkeling sterk. Voor jongeren verandert er veel tussen hun 12e en 18e jaar. Tijdens deze jaren maken jongeren grote lichamelijke en geestelijke ontwikkelingen door. Het kan zijn dat jongeren ervaring opdoen met het drinken van alcohol. Maar alcohol is slecht voor de ontwikkeling. Hoe vroeger een kind met het drinken van alcohol begint, hoe schadelijker dat kan zijn.

Informatie geven en controles uitvoeren

De gemeente zet in op goede informatie over de gevolgen van alcoholgebruik. In Oost Gelre vinden  informatiebijeenkomsten plaats op scholen. En we sluiten aan bij de landelijke campagnes NIX18 en IkPas. Ook controleren we op het naleven van de regels. Dat doen we bijvoorbeeld bij horeca- en uitgaansgelegenheden. Maar ook in de (sport)kantine kan de jeugd in aanraking komen met alcohol. Hoe gaat u hiermee om? Wat doet u er aan om dit te voorkomen? Heeft u tips voor andere (sport)verenigingen? Vragen waarover we het graag met u willen hebben.

Informatieavond op 18 maart

Op maandag 18 maart tussen 20.00 (inloop vanaf 19.45 uur) en 22.30 uur is er een bijeenkomst voor verenigingen over alcoholpreventie. De avond vindt plaats in ‘De Treffer’, de kantine van s.v. Longa’30 aan de Raadhuisstraat 18 in Lichtenvoorde. Tijdens de bijeenkomst houdt dr. Nico van der Lely (verbonden aan NOC*NSF) een lezing over het belang van alcoholpreventie. Ook wethouder Jos Hoenderboom is aanwezig.

Aanmelden en meer informatie

Voor de organisatie van de avond is het handig te weten hoeveel mensen wij kunnen verwachten. Aanmelden kan tot 9 maart via het aanmeldformulier op https://bit.ly/alcoholavond. Voor vragen over de bijeenkomst kunt u contact opnemen met Michiel Krabbenborg, beleidsmedewerker bij de gemeente Oost Gelre. Hij is bereikbaar via telefoonnummer (0544) 35 35 61 of via m.krabbenborg@oostgelre.nl.

Een volle bar