Alternatieve invulling Veteranendag Oost Gelre op 19 september

Direct naar de video Veteranendag 19 september 2020

Op zaterdag 19 september is de lokale Veteranendag Oost Gelre. Helaas is het dit jaar niet mogelijk om elkaar tijdens die gelegenheid persoonlijk te ontmoeten. We hebben moeten kiezen voor een andere invulling. Ook burgemeester Annette Bronsvoort vindt dat erg jammer: “Ik kijk jaarlijks uit naar onze eigen Veteranendag. Ik geniet altijd van de bijzondere verhalen en de persoonlijke gesprekken. Maar helaas kunnen we dat dit jaar niet op die manier doen en hebben we moeten zoeken naar een andere invulling.”

Een alternatieve invulling

Het Veteranencomité Oost Gelre heeft samen met de gemeente gezocht naar een alternatief voor de lokale Veteranendag. Burgemeester Bronsvoort: “We vinden het heel belangrijk om jaarlijks als overheid en samenleving erkenning en waardering aan onze veteranen te blijven geven. Een jaar overslaan was daarom voor ons ook absoluut geen optie. Ik denk dat we een heel mooi alternatief hebben gevonden in de vorm een online video. Met een sobere ceremonie, mét kranslegging. Maar waarin we ook het woord richten tot onze veteranen. Op deze manier willen we, Veteranencomité én de gemeente, in contact blijven met onze groep veteranen. En hopelijk kunnen we elkaar volgend jaar weer persoonlijk ontmoeten. We’ll meet again!”

monument aan de Dijkstraat tmet herdenkingskrans

Bekijk de online video op zaterdag 19 september vanaf 10.00 uur

Dat kan via onze website www.oostgelre.nl en via onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/GemeenteOostGelre.

Wat is een veteraan?

Een veteraan is elke actief dienende en/of voormalige militair met de Nederlandse nationaliteit die het Koninkrijk diende in oorlogsomstandigheden, of daarmee overeenkomende situaties zoals vredemissies in internationaal verband.

Veteranendag Oost Gelre

Speciaal voor de veteranen in Oost Gelre organiseren we sinds 2008 elk jaar in september onze eigen, lokale Veteranendag. Dit jaar dus in aangepaste vorm. De Landelijke Veteranendag vindt jaarlijks plaats op de laatste zaterdag in juni. Ook die dag kende dit jaar een alternatief programma.