Alleen maar winnaars bij de Special Olympics!

Wat kijken we terug op een geweldig weekend Special Olympics Achterhoek 2018! Samen met 'Special Olympics Burgemeester' Daniël van den Berg mocht burgemeester Annette Bronsvoort afgelopen vrijdag het Olympische Dorp bij Marveld Recreatie openen. Dat was het begin van een weekend boordevol sport en feest.

De hele Achterhoek gonsde 3 dagen lang van activiteiten. Natuurlijk bij Marveld Recreatie, waar een groot deel van de 2.000 sporters en hun ruim 700 begeleiders overnachtten. En tijdens de officiële opening van de Spelen bij Stadion De Vijverberg met vele artiesten en gasten. Maar vooral ook, en daar draaide het natuurlijk allemaal om, bij de 14 sportlocaties door de hele Achterhoek, aldus burgemeester Bronsvoort: “Want wát is het belangrijk dat ook mensen met een verstandelijke beperking gewoon kunnen sporten. Dat is gezond, daarmee horen ze erbij, verbreden ze hun sociale netwerk, en dat zorgt voor een boost aan zelfvertrouwen!”

Sport, plezier, muziek, theater

Burgemeester Bronsvoort is trots op alle sporters: “Veel wedstrijden hebben we gezien. En wat hebben we genoten van al het enthousiasme, de sportiviteit en vooral de lol die de sporters met elkaar hadden. Voor ons zijn het allemaal winnaars! Niet voor niets ontving elke sporter een medaille!” In Oost Gelre was het op 4 plekken een gezellige en sportieve happening. Bij SV Grol (voetbal), de Hamalandhal (handbal), BMV Mariënvelde (tafeltennis) en bij Paardensportcentrum Lichtenvoorde (paardrijden). Opgeluisterd met muziek van Dokter’s Swingende Infuustoeters, de Rainbowband en de dames van PEERtof-theater. Menig dansje en polonaise hebben we tussen de wedstrijden door kunnen aanschouwen.

Dank aan iedereen die de Special Olympics mogelijk heeft gemaakt!

Want zonder al die duizenden extra handen is het neerzetten van zo’n groots evenement niet mogelijk. Dank vooral natuurlijk aan de sporters, de sportverenigingen, de coaches en hun begeleiders. Maar ook aan het speciale team dat de afgelopen 2 jaar de Special Olympics op poten heeft gezet. En wat te denken van de ruim 1.500 vrijwilligers en de 500 studenten van het Graafschap College die vele duizenden uren in de Spelen hebben gestoken. In de voorbereiding, maar ook tijdens het weekend zelf. En niet te vergeten dank aan alle ondernemers en sponsoren die een bijdrage hebben geleverd. En tenslotte dank aan hen die de sportaccommodaties beschikbaar hebben gesteld! En aan alle bezoekers en supporters die de sporters zo hard hebben aangemoedigd.

De volgende Special Olympics zijn over 2 jaar in Den Haag

Burgemeester Bronsvoort: “We wensen de organisatie daar alvast veel succes. Want het evenaren of misschien overtreffen van de Special Olympics van het afgelopen weekend in ‘onze’ Achterhoek zal beslist niet makkelijk zijn. Ik hoop dat vele sporters die we in de Achterhoek hebben zien sporten, in Den Haag opnieuw van de partij zijn.”

Hartelijke groeten,

Het college van burgemeester en wethouders van Oost Gelre

Burgemeester Annette Bronsvoort in gesprek met de sporters op sportpark SV Grol