Algemene informatieavond op 25 januari over maatjesproject in Oost Gelre

De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met het werven van maatjes die nieuwkomers op weg helpen in Oost Gelre en in de Nederlandse samenleving. Voor inwoners die graag meer informatie willen over dit maatjesproject, organiseren we op 25 januari een algemene informatieavond.

Voor inwoners die zich hebben aangemeld als maatje, heeft de gemeente in december al een informatieavond georganiseerd. De zaal zat vol met zo’n 50 inwoners. Een aantal van deze enthousiaste vrijwilligers is inmiddels al aan de slag gegaan met het begeleiden van nieuwkomers in onze gemeente.

Informatieavond 25 januari

U kunt nog steeds maatje worden. Denkt u erover om zich aan te melden als vrijwilliger voor het maatjesproject, maar wilt u eerst graag wat meer informatie? Dan bent u van harte welkom op 25 januari. We vragen u wel om u aan te melden. De informatieavond begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en duurt tot 21.30 uur. De avond wordt gehouden in het stadhuis in Groenlo.

Programma

Aan het woord zijn onder andere de gemeente en een ervaringsdeskundige: Afra Nawaf Khudid. “Ik woon nu 5 jaar in Oost Gelre, en heb zelf ervaren hoe het is als nieuwkomer. Ik wil die ervaringen graag met u delen. Ik ben ontzettend goed geholpen door mijn buren. Daardoor kan ik nu hopelijk ook andere nieuwkomers op weg helpen in Oost Gelre.”

Aanmelden t/m 20 januari mogelijk

We willen graag weten hoeveel mensen we kunnen verwachten op 25 januari. Wilt u zich daarom uiterlijk op vrijdag 20 januari aanmelden? Dat kan via de mail: l.steneker@oostgelre.nl.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met Lisa Steneker, via l.steneker@oostgelre.nl of (0544) 39 35 59. 

De informatieavond in december

Nieuws

Aankoop Vion-terrein ondersteunt burgerinitiatief

— Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om het Vion-terrein in Lievelde aan te kopen....

NIEUW op Samen in Oost Gelre: interview met Ellen Penterman van Zorgcorporatie Mariënvelde

— Ellen Penterman woont in Mariënvelde en is zorgcoördinator bij de Zorgcorporatie Mariënvelde. Dat doet zij samen met...

Ideeën voor opening vernieuwde Beekdal en Schaapscheerdersfeest

— Een goede opkomst en een mooie opbrengst afgelopen donderdag voor de brainstorm over de opening van het vernieuwde...