Achterhoekers Klimaat Klaor: kinderen maken schoolplein groen

De kinderen van de Antoniusschool uit Vragender krijgen al generaties lang regelmatig buiten les in natuurgebied Het Vragenderveen. Zoeken naar kriebelbeestjes, een kletspootje in de poel, natuurzoekkaarten bekijken en met je loeppotje op avontuur! Dat zou Marloes elke dag wel willen! Op het schoolplein! De hele klas wil dat wel Marloes ondernam actie…

De Antoniusschool werkt samen met de leerlingen een plan uit om het schoolplein om te toveren tot een groen schoolplein. Met moestuintjes en lekker veel groen. Want wat is er nou mooier dan ook in de pauze even lekker uit te waaien, te spelen en te ontdekken?! In het filmpje vertelt Marloes over dit mooie voorbeeld en wat jij zelf kunt doen aan klimaatverandering. Steentje er uit – plantje er in, meer groen, meer verkoeling en elke regendruppel kan de grond inzakken voor perioden van droogte.

Klimaat Klaor Marloes banner

Klik op de afbeelding om het filmpje te bekijken

Klimaat Klaor loopt nog tot eind 2019

Sinds de start van de pilot in 2017 heeft Klimaat Klaor met de omgeving klimaatontwikkelingen gerealiseerd in Vragender, Lievelde en Lichtenvoorde. Na een periode met veel mooie initiatieven loopt de pilot eind dit jaar af. Veel bewoners, ondernemers en organisaties hebben samengewerkt met Klimaat Klaor en zich ingezet om een gebied Klimaat Klaor te maken. Plannen zijn door de samenwerking versnelt en dragen bij aan het aantrekkelijker maken van een gebied om te wonen, ondernemen en recreëren.

Samen hebben we ingezet op droogte, wateroverlast, waterkwaliteit en hittestress. Met de omgeving hebben we klimaatbomen gepland, schoolpleinen ontsteent, wadi’s aangelegd en stuwen aangelegd. In de komende weken worden de laatste initiatieven afgerond en kijken we terug op een aantal succesverhalen uit de pilot.

Het schoolplein in Vragender is Klimaat Klaor, volg jij?!

De pilot Klimaat Klaor is een samenwerking van Waterschap Rijn en IJssel, de gemeente Oost Gelre, de provincie Gelderland en LTO Noord – Regio Oost.