Drie weken werk aan N18-kruispunt Lichtenvoorde-Zuid

Het kruispunt Lichtenvoorde-Zuid, onderdeel van de N18, gaat drie weken op de schop. Het kruispunt wordt ruimer gemaakt en er komen verkeerslichten. De aanleg van een carpoolplaats voor 52 parkeerplekken ten zuiden van de Varsseveldseweg volgt (waarschijnlijk) in januari.

10 t/m 13 november: gedeeltelijke afsluiting kruispunt

Het werk start vandaag, vrijdag 10 november. Om 19.00 uur vanavond gaat de westelijke helft van het kruispunt dicht. Er wordt tot maandagochtend 13 november 6.00 uur het hele weekend doorgewerkt. Verkeer komende uit Groenlo kan niet over het kruispunt richting Varsseveld rijden maar wordt omgeleid via de Hamelandroute (N313) via Aalten en Varsseveld. Verkeer vanuit Varsseveld richting Groenlo kan wel gewoon via de N18 rijden.

Werkzaamheden 13 november t/m 1 december

Vanaf maandagochtend 13 november 6.00 uur tot en met vrijdagavond 1 december 19.00 uur wordt er continu gewerkt aan de oostelijke helft van het kruispunt. Het verkeer in beide richtingen wordt dan over één kant van het kruispunt geleid. Het is in die weken niet mogelijk om via het kruispunt Lichtenvoorde-Zuid naar Lichtenvoorde te rijden. Ook de aansluiting naar de parallelweg is afgesloten.

Oversteek fietsers bij Op ‘t Zand

Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden geen gebruik maken van het kruispunt. Zij kunnen oversteken bij Op ’t Zand. Daar worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst. Deze oversteek is alleen voor fietsers.

Omschrijving werkzaamheden: verkeerslichten + extra rijstroken voor rechtdoor

Er komen verkeerslichten op het kruispunt. Het kruispunt wordt daarbij een stuk ruimer gemaakt. Nu is er vanuit de richting Varsseveld één rijbaan beschikbaar, met een korte afrit richting de Varsseveldseweg, Lichtenvoorde in. Na de ingreep telt het kruispunt vanuit deze richting vier rijstroken: twee rechtdoor, een linksaf en een rechtsaf. Voorbij het kruispunt blijven er twee rijbanen over, die na daarna overgaan in één rijbaan. In de tegenoverliggende richting krijgt het kruispunt dezelfde layout: vier rijstroken voor het verkeer dat de kruising nadert, twee voor het vertrekkende verkeer, overgaand in één rijbaan.

Omleidingsroutes

Gele borden geven ter plaatse informatie over de omleidingsroutes. Omleidingsroutes zijn ook te vinden op www.bambouwtN18.nl. Bij ongunstige weersomstandigheden of onverwachte omstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Kijk dan op www.bambouwtN18.nl, bel met de gratis informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 of kijk op www.rijkswaterstaat.nl.

Meer informatie over de Nieuwe Twenteroute vindt u op www.rijkswaterstaat.nl/nieuwetwenteroute en op Facebook en Instagram @nieuwetwenteroute.

De Nieuwe Twenteroute

De N18 tussen Varsseveld en Enschede wordt vernieuwd. Tussen Varsseveld en Lichtenvoorde past Rijkswaterstaat de weg aan. Tussen Groenlo en Enschede gaat een 27 kilometerlange nieuwe N18 om de kernen van Eibergen, Haaksbergen en Usselo heen. Hiermee maakt Rijkswaterstaat van de N18 een Nieuwe Twenteroute. Deze Nieuwe Twenteroute wordt een weg die veiliger is om over te rijden of over te steken, waardoor minder verkeersslachtoffers vallen. De nieuwe weg gaat de leefbaarheid in Eibergen, Haaksbergen en Usselo vergroten en past in het mooie landelijke gebied van de Achterhoek en Twente. De weg zorgt dat Achterhoekers en Twentenaren sneller van A naar B komen en maakt daarmee dat de regio interessant is om in te wonen, te werken en te ondernemen.

Rijkswaterstaat werkt nauw samen met de provincies Gelderland en Overijssel, de gemeenten in de regio en de waterschappen om de Nieuwe Twenteroute te realiseren. De Nieuwe Twenteroute is naar verwachting in het voorjaar van 2018 klaar.