25 november – 10 december: Orange the world

logo Stop violence against womenOost Gelre: zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen

De gemeente Oost Gelre sluit zich voor het 2e jaar aan bij de internationale campagne Orange the World. Met 2 kerken die oranje worden uitgelicht. En een online programma via onze social media.

Orange the World: '16 Days of Action' tegen geweld tegen vrouwen

Wereldwijd krijgt 1 op de 3 vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. De Orange the World campagne, waar meer dan 100 landen aan meedoen, trapt af op deze dag en eindigt op 10 december.

Oranje kerken en online programma in Oost Gelre

Het oranje uitlichten van een belangrijk gebouw of ander object door overheden op 25 november is een vast onderdeel van Orange the World. Dit jaar kleuren in Oost Gelre de Calixtusbasiliek in Groenlo en de Werenfriduskerk in Zieuwent oranje. Daarnaast delen we tijdens de campagnedagen via social media verschillende video’s en filmpjes. Maar ook informatie over waar je terecht kunt als je met geweld te maken hebt. En we tonen kunstwerken van 3 vrouwelijke kunstenaars uit Oost Gelre. Die kunstwerken hebben als thema geweld tegen vrouwen. Maar gaan daarnaast ook over de kracht van vrouwen.

Volgende week lees je op deze website en op onze social media meer over Orange the World

De Sint-Calixtusbasiliek in Groenlo is oranje verlicht
Vorig jaar kleurde de Calixtusbasiliek Groenlo oranje tijdens Orange the World