20 oktober: Workshop 'Het Nieuwe Fietsen' voor 60+

Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert op 20 oktober voor senioren (60+) in Oost Gelre de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’. Ook de ervaren fietser merkt weleens dat het fietsen anders is geworden. Het fietsen met de e-bike gaat sneller en het verkeer wordt drukker en ingewikkelder.

Centraal staat hoe de deelnemers ervoor kunnen zorgen dat zij zich veilig voelen op de fiets en nog heel lang kunnen blijven fietsen. In de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ delen deelnemers ervaringen met elkaar en geeft de adviseur van VVN gerichte tips en adviezen om zo lang mogelijk te kunnen genieten van het fietsen. De workshop wordt georganiseerd op verzoek van de gemeente Oost Gelre.

Wat gaan we doen?

‘Het Nieuwe Fietsen’ is heel anders dan een traditionele fietscursus. Het is geen verkeersles of fietscursus. Het gaat vooral om het delen van elkaars ervaringen en het bespreken van tips over de eigen veiligheid en hoe deelnemers daar zelf iets aan kunnen doen. Aan de hand van feiten, informatieve filmpjes, foto’s en stellingen komen verschillende onderwerpen aan de orde zoals:

  • Hoe ga ik om met anderen op het fietspad?
  • Hoe kan ik veilig fietsen op een druk fietspad?
  • Hoe zorg ik dat ik in conditie blijf om goed te fietsen?
  • Wat moet ik weten van de fiets of een e-bike?

Deelname is gratis.

Woensdag 20 oktober in Den Diek

De workshop wordt uitgevoerd vindt plaats op:

  • woensdag 20 oktober a.s. van 19.30 – 22.00 uur
  • Cultureel Centrum Den Diek, Dijkstraat 30, 7131 DP Lichtenvoorde

Aanmelden

Woont u in Oost Gelre en wilt u meedoen met de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’? Dan kunt u zich aanmelden. Een e-mail  sturen kan ook, stuur uw aanmelding naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. VVN Het Nieuwe Fietsen Oost Gelre. Vermeld in de e-mail uw naam, geboortejaar en telefoonnummer. Neem gerust uw buurman/buurvrouw, een familielid of kennis mee. Natuurlijk moet hij/zij zich ook even aanmelden.

fietsende senoiren