16 en 25 september: extra vaccinatiemogelijkheden in Oost Gelre

In Oost Gelre hebben al veel inwoners gebruik gemaakt van de mogelijkheid zich te laten vaccineren tegen corona. Daar zijn wij blij mee. Voor wie nog niet is gevaccineerd, biedt de GGD in Oost Gelre extra mogelijkheden aan, zonder afspraak, dichtbij huis. En wel op donderdag 16 en zaterdag 25 september.

Donderdag 16 september: Groenlo en Lichtenvoorde

Vaccineren kan op:

  • 16 september van 11:00-14:00 uur: de Wheme in Groenlo
  • 16 september van 16:00-19:30 uur: parkeerterrein tussen gemeentehuis en vml. school in Lichtenvoorde

Zaterdag 25 september: Harreveld en Mariënvelde

In Harreveld en Mariënvelde hebben iets minder mensen dan elders in onze gemeente nog gebruik kunnen of willen maken van de vaccinatiemogelijkheid. Vaccineren kan nu ook op:

  • 25 september van 9:00-11:30 uur: Dorpshuis ‘t Kempken in Harreveld
  • 25 september van 13:30-17:00 uur: BMV in Mariënvelde

Je hoeft geen afspraak te maken voor de vaccinatie

Iedereen kan er terecht. Wel moet je een geldig identiteitsbewijs meenemen. Binnen de vaccinatielocaties is het dragen van een mondkapje verplicht. Je krijgt een vaccinatie met het Pfizer-vaccin.

Elke vaccinatie telt: ook voor jongeren

Het is belangrijk dat zo veel mogelijk mensen zich laten vaccineren. Zo gaan we verspreiding van het coronavirus tegen en beschermen we elkaar. Met elkaar zorgen we er zo voor dat thuisonderwijs niet meer nodig is en jongeren gewoon naar school kunnen blijven gaan. Dat sporten op de vereniging ook komende winter gewoon kan. In Oost Gelre hebben jongeren nog niet allemaal gebruik kunnen of willen maken van de mogelijkheid zich te laten vaccineren. De vaccinatiegraad is nog niet voldoende om verspreiding onder jongeren tegen te gaan. Daarom biedt de GGD extra vaccinatiemogelijkheden aan.

Meer weten?

Uitgebreide informatie over vaccinaties vind je bij de GGD Noord- en Oost-Gelderland.