14 september: Veteranendag 2019

Eregast: Cees Aarts, voorzitter van de Vereniging Nederlands Nieuw-Guinea Militairen

Op zaterdag 14 september wordt in Oost Gelre de lokale Veteranendag georganiseerd. Alle geregistreerde veteranen hebben recent een uitnodiging ontvangen om zich aan te melden.

Eregast is Cees Aarts, o.a. voorzitter van de Vereniging Nederlands Nieuw-Guinea Militairen

Het organisatiecomité van de Veteranendag is bijzonder verheugd dat Cees Aarts als eregast aanwezig is op de Veteranendag. De heer Aarts is naast voorzitter van de Vereniging Nederlands Nieuw-Guinea Militairen, ook voorzitter van het VIM Gilze-Rijen en lid van het algemeen bestuur van het Veteranenplatform. Tevens is hij voorzitter geweest van de in 2017 opgeheven Federatie van verenigingen van Indië Militairen (FIM). Hij zal voor een aansprekende voordracht zorgen.

Programma: iedereen welkom bij herdenkingsmonument

Om 13.30 uur vindt de kranslegging plaats bij het herdenkingsmonument aan de Dijkstraat in Lichtenvoorde. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Een erewacht is opgesteld en het signaal ‘Taptoe’ wordt ten gehore gebracht. Harmonie St. Caecilia verzorgt de muzikale omlijsting. Daarna, van 14.00 tot 17.00 uur, gaat de Veteranendag voor de veteranen verder. De middag staat vooral in het teken van ontmoeting en het uitwisselen van ervaringen.

Wat is een veteraan?

Een veteraan is elke actief dienende en/of voormalige militair met de Nederlandse nationaliteit die het Koninkrijk diende in oorlogsomstandigheden, of daarmee overeenkomende situaties zoals vredemissies in internationaal verband.

Veteraan en toch geen uitnodiging?

Niet alle veteranen zijn bekend bij het Veteraneninstituut, bijvoorbeeld omdat ze nog in actieve dienst zijn. Ook veteranen uit Oost Gelre die onverhoopt geen persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen, zijn welkom op de Veteranendag. Zij kunnen zich rechtstreeks aanmelden bij Ingrid Rondeel. Dat kan via een mail naar i.rondeel@oostgelre.nl of telefonisch via het algemene nummer (0544) 39 35 35.

Landelijke Veteranendag

De landelijke Veteranendag, waar deze foto is gemaakt, vindt jaarlijks plaats op de laatste zaterdag in juni in Den Haag. Speciaal voor de veteranen in Oost Gelre organiseren we sinds 2008 elk jaar in september de lokale Veteranendag.