Wethouder René Hoijtink: "Doe ook mee met de Fiets Telweek!"

Vanaf maandag 18 september gaat de Nationale Fiets Telweek van start. Dit is het grootste fietsonderzoek van Nederland. Ook in Oost Gelre meten we tot en met 24 september hoe we ons op de fiets verplaatsen. Bijvoorbeeld als het gaat om de snelheden, tijdstippen en aantallen. Wij vroegen wethouder René Hoijtink naar zijn ervaringen op de fiets!

Fietst u zelf vaak?

“Mijn werk laat het helaas niet altijd toe om met de fiets te gaan. Toch ga ik af en toe met de fiets van Groenlo naar Lichtenvoorde. Verder fiets ik vooral kleine afstanden binnen Groenlo. Het mooie aan fietsen in onze gemeente is dat je kunt genieten van het landschap. Ook al fiets je dezelfde route, je ziet altijd wel weer iets nieuws. Natuurlijk moet je in het verkeer wel goed blijven opletten!”

Wat vindt u van het fietsen in onze gemeente?

“We hebben een uitgebreid fietsnetwerk in Oost Gelre. Voor de recreatieve fietser zijn er prachtige paden die voor een groot deel worden onderhouden door vrijwilligers. Ook voor het woon-werkverkeer zijn er goede mogelijkheden. Natuurlijk kunnen er altijd dingen beter. Daarom is het belangrijk dat onze inwoners zich laten horen als zij verbeteringen of wensen hebben!”

Oost Gelre doet voor de tweede keer mee aan de Fiets Telweek. Waarom?

“Meten is weten én verbeteren. Hoe meer deelnemers, hoe meer waardevolle informatie. Met die informatie kunnen we het fietsnetwerk voor onze inwoners veiliger en comfortabeler maken. De resultaten van het onderzoek zijn onder andere input bij het vernieuwen van het gemeentelijke verkeersbeleid. Dit krijgt in 2018 verder vorm.”

Wat wilt u de inwoners van Oost Gelre nog meegeven?

“Fietsen is gezond, dus laat de auto zeker eens staan als het kan! De resultaten van dit onderzoek gaan bijdragen aan uw veiligheid en bereikbaarheid op de fiets. Ik wil daarom iedereen oproepen om de Fiets Tel-app te downloaden en mee te doen! We benaderen daarnaast ook de scholen met de vraag of zij de Fiets Telweek onder de aandacht willen brengen bij leerlingen en ouders. Zo maken we er samen een succes van!”

______________________________________________________________________________________________________

Meedoen aan de Fiets Telweek!

De Fiets Tel-app is te downloaden via Google Play of de Apple Store. Op 18 september begint de app automatisch met het meten van je persoonlijke fietsgedrag. Zo kun je je handen netjes aan het stuur houden! Bij deelname aan de Fiets Telweek maak je kans op leuke prijzen. Kijk voor meer informatie op www.fietstelweek.nl. 

Wethouder René Hoijtink op de fiets