Verkiezingen Europees Parlement op 23 mei

Op donderdag 23 mei zijn de verkiezingen voor de leden van het Europees Parlement. De gemeente Oost Gelre doet ook bij deze verkiezing mee aan het experiment van de Rijksoverheid met het centraal tellen van de stemmen. Dit betekent dat op verkiezingsavond na het sluiten van de stembureaus, de stemmen alleen op partijniveau worden geteld.

Op maandag 27 mei wordt geteld hoeveel stemmen er op de kandidaten zijn uitgebracht. U bent van harte welkom bij de telling in de voormalige Brede School naast het gemeentehuis aan de Varsseveldseweg in Lichtenvoorde. We starten om 08.30 uur. Diezelfde middag wordt de definitieve uitslag voor de gemeente Oost Gelre bekend gemaakt. Met de proef wil de Rijksoverheid kijken of het centraal stemmen tellen efficiënter, betrouwbaarder en transparanter verloopt.

Stempas verloren? Vraag een vervangende stempas aan

Om te kunnen stemmen heeft u een stempas én een identiteitsbewijs nodig. Heeft u nog geen stempas of bent u die verloren? Dan kunt u uiterlijk 20 mei een verzoek voor een vervangende stempas aanvragen. Dat kan online via de website www.oostgelre.nl of per mail via verkiezingen@oostgelre.nl. Persoonlijk kunt u tot woensdag 22 mei, 12.00 uur terecht aan de balie Burgerzaken van het gemeentehuis.

Stemmen in een andere gemeente

Als u voor de het Europees Parlement in een andere gemeente wilt stemmen, dan heeft u een kiezerspas nodig. Met een kiezerspas kunt u stemmen in elk willekeurig stembureau binnen Nederland. 

Meer informatie

Meer informatie over deze verkiezingen vindt u op de pagina Verkiezingen Europees Parlement.