Rotonde bij Welgelegen in Groenlo twee weken dicht

Vanaf maandag 25 maart werken we aan de rotonde bij Welgelegen in Groenlo. Dit als onderdeel van het opknappen van de Borculoseweg. In de eerste fase blijft de rotonde bereikbaar, behalve de poot richting de Beltrumsestraat. Autoverkeer van en naar het centrum leiden we om.

De omleiding voor auto’s gaat via de Deken Hooijmansingel, Lichtenvoordseweg, Mattelierstraat, Boompjeswal, Nieuwstad, Kerkwal en Ziekenhuisstraat. Tijdens de werkzaamheden staan er voor de veiligheid tijdelijk verkeerslichten bij de rotonde. Fietsers en voetgangers kunnen op de rotonde wél richting het centrum. Fietsers verzoeken we om even af te stappen.

Rotonde krijgt opknapbeurt

De rotonde krijgt een nieuw middenstuk en nieuw asfalt. De witte betonblokken tussen de rijbaan en het fietspad halen we weg. Er komen in de nieuwe situatie wel blokken terug. Dit is nodig om de auto’s van het fietspad te houden. Deze blokken zijn lager en daarmee vriendelijker voor fietsers en voetgangers. Tot slot vernieuwen we het openbaar groen bij de rotonde.

Planning

We verwachten dat de eerste fase van het werk aan de rotonde tot ongeveer 12 april duurt. Dan gaat de route naar het centrum weer open. In de tweede fase die daarop volgt knappen we de andere helft van de rotonde op. Dan sluiten we de poot richting de Ruurloseweg af. Hierover later meer.

Bovenaanzicht van de rotonde bij Welgelegen in Groenlo