Pumptrack-toer Oost Gelre van start in Harreveld!

De afgelopen jaren zien we dat fietscrossen hartstikke populair is. Helaas lukt het niet overal om een vast crossbaantje te maken. We vinden het belangrijk dat de jeugd buiten kan bewegen en sporten. Daarom starten we dit jaar met een Pumptrack-toer door Oost Gelre. De gemeente huurt de komende zes maanden een mobiele pumptrackbaan. Deze gaat vanaf a.s. vrijdag een toer maken door alle kernen van Oost Gelre. En iedereen mag meedoen!

Pumptrack: wat is dat?

Een Pumptrack is een aaneengesloten parcours van bulten en kombochten. Snelheid maak je door op het juiste moment je gewicht te verplaatsen. Met een beetje oefening kun je dit zelfs zonder afzetten of trappen op je fiets. De pumptrack lijkt op een kruising van een BMX-baan en een skatepark. Naast fietsen is de Pumptrack dus ook geschikt voor skateboards, inline skates en stunt stepjes! De baan biedt voor iedereen dus veel uitdaging.

Pumptack baan

Pumpbattle Oost Gelre

De toer start aankomende vrijdag 5 april om 14.30 uur aan de Looweg in Harreveld. We willen de baan zoveel mogelijk gaan inzetten in alle kernen van Oost Gelre. In Lichtenvoorde en Groenlo doen we verschillende plekken aan, zodat we zoveel mogelijk jeugd bereiken. De begeleiders van Pumptrack.nl zijn in elke kern aanwezig om een workshop te geven over het gebruik van de Pumptrack. Ook organiseren zij de Pumpbattle Oost Gelre. In deze Pumpbattle kunnen deelnemers proberen zo snel mogelijk het parcours af te leggen. De snelste tijd aan het eind van de dag is de dagwinnaar en daarmee de snelste van het dorp of stad.

Samenwerking

De Pumptrack-toer is tot stand gekomen in samenwerking met de dorpsbelangenorganisaties, de verhuurder en de jongerenwerkers van Mazzel. Samen zorgen we voor een goede begeleiding. En we hangen voorschriften op. Zo maken we iedereen wegwijs in het gebruik van de baan.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Michiel Krabbenborg van de afdeling Onderwijs, Welzijn & Zorg. Hij is bereikbaar op telefoonnummer (0544) 39 35 61 of via e-mail: m.krabbenborg@oostgelre.nl.

Voorlopige planning Pumpbattles

Vrijdagmiddag 5 april Harreveld
Woensdagmiddag 17 april Zieuwent
Zondagmiddag 5 mei Lichtenvoorde
Dinsdagmiddag 14 mei Lievelde
Woensdagmiddag 29 mei Groenlo
Dinsdagmiddag 11 juni Mariënvelde
Woensdagmiddag 26 juni Zwolle
Woensdagmiddag 10 juli Vragender

Logo pumptrack battle oost gelre