Niet eens met de WOZ-waarde?

Bent u het niet eens met de WOZ-waarde van uw woning of heeft u vragen over uw aanslagbiljet? Bel ons dan op nummer (0544) 39 35 60. Wij kunnen u uitleggen hoe de waarde van uw woning of bedrijfspand is bepaald. Ook kunnen we een afspraak maken met een taxateur die bij u komt kijken. Dit is gratis!

Bezwaar maken door een bureau

Diverse bureaus bieden de mogelijkheid van gratis bezwaar maken aan. Zij beloven u veel voordeel en in het slechtste geval een handhaving van de waarde. Is dit echt gratis? Nee! In het geval de waarde wordt verlaagd ontvangt het bureau al gauw € 700,-- per bezwaarschrift van de gemeente. Gemeenschapsgeld dus en indirect dus geld van u als inwoner.

Voorbeeld

Wordt de WOZ-waarde van uw woning met € 10.000,-- verlaagd, dan krijgt u € 13,-- OZB terug. Het bureau dat het bezwaar voor u heeft ingediend ontvangt minimaal € 254,--. Vrijwel altijd is dit echter het dubbele of driedubbele.

Taxatie

De meeste bureaus komen niet bij u kijken als u bezwaar maakt tegen de waarde van uw woning. Vanachter hun bureau (vaak buiten de regio) schrijven ze uw bezwaar en maken een taxatierapport.

Onze taxateurs kennen de omgeving en komen altijd bij u kijken wanneer u bezwaar maakt. De waarde van een woning is op papier en vanuit een ander deel van het land niet zorgvuldig te taxeren.

Slagingskans

Bureaus schrijven dat veel gemeenten de WOZ-waarden te hoog hebben vastgesteld. Zij claimen een slagingskans bij bezwaar van 89% of meer. Dit is onzin!

Jaarlijkse controle

De gemeente wordt jaarlijks gecontroleerd door de Waarderingskamer. Zonder goedkeuring mogen zij geen WOZ-beschikkingen en dus ook geen OZB-aanslagen versturen. Oost Gelre heeft 5 sterren, de hoogst mogelijke beoordeling, van de Waarderingskamer gekregen.

Kan mijn WOZ-waarde omhoog gaan?

Wanneer blijkt dat wij de waarde te laag hebben gewaardeerd, verandert er niks aan de huidige WOZ-waarde. Wel nemen wij onze bevindingen mee in de taxatie voor volgend jaar. De waarde zal dan ook stijgen.

Zelf bezwaar maken

U kunt uiteraard ook zelf bezwaar maken. Dit is echt gratis. Vindt u het moeilijk om zelf bezwaar te maken? U kunt ons bellen. Wij helpen u graag.

Heeft u vragen?

Dan kunt u ons bellen op nummer (0544) 39 35 60 of mailen naar belastingen@oostgelre.nl

banner gemeentelijke belastingen