Na de vakantie start vraagbundeling glasvezel

Als 50% van de inwoners meedoet wordt de glasvezel aangelegd

Direct na de zomervakantie begint CIF met de vraagbundeling voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Als 50% van de bewoners een abonnement afneemt wordt de glasvezel aangelegd. Iedereen die in aanmerking komt voor glasvezel krijgt rond eind augustus een brief in de bus met daarin meer informatie én een uitnodiging voor één van de twee informatieavonden.

Nieuw aanbod

Het aanbod van CIF is als volgt: naast een abonnement bij een serviceprovider betalen bewoners voor een glasvezelaansluiting maandelijks een vergoeding van 12,50 euro. Het is ook mogelijk om deze ‘vastrechtvergoeding’ voor 1.600,- euro eenmalig af te kopen.

Iedereen aangesloten

CIF heeft toegezegd alle inwoners van het buitengebied aan te sluiten als die zich straks aanmelden. Eerder was nog sprake van de zogenaamde 4% regeling. Dat zijn bewoners die bijvoorbeeld verder van de weg af wonen en de extra kosten van aanleg zelf moeten betalen. Dat is nu van de baan. Iedereen die zich aanmeldt wordt aangesloten. Het aanbod van CIF geldt voor alle adressen in het buitengebied zonder coaxaansluiting.

Industrieterreinen en vakantieparken/campings

Ook de industrieterreinen en vakantieparken worden aangesloten. Uiteraard moeten ze zich daarvoor tijdens de periode van de vraagbundeling wel aanmelden door een abonnement af te nemen. De industrieterreinen krijgen een ander soort aansluiting dan de bewoners. De bedrijven op de industrieterreinen krijgen hierover bericht.

Vraagbundeling na de zomervakantie

Op dit moment worden de locaties en data voor de informatiebijeenkomsten gepland. Als het goed is heeft iedereen die in aanmerking komt onlangs een kaart van CIF ontvangen. Daarin wordt ook de vraagbundeling aangekondigd.

Informatie

Wie informatie wil of vragen heeft over de aanleg van glasvezel kan terecht op de website www.glasvezelbuitenaf.nl. Het kan ook telefonisch via (088) 758 58 00 en via de mail naar info@glasvezelbuitenaf.nl

Poster glasvezel buitenaf