Lokalen legt samen met de buurt ‘snoepbosje’ aan!

Het groener maken van schoolpleinen staat volop in de belangstelling. In Lichtenvoorde gaf Lokalen – Ruimte voor creatief ondernemen afgelopen weekend het goede voorbeeld. Op het schoolplein van de voormalige Rosvoortschool aan de Frans Halsstraat werd samen met de buurt een ‘snoepbosje’ aangeplant. En nu staat er een mini-voedselbosje met allerlei eetbaar groen te groeien. Het initiatief wordt financieel ondersteund vanuit de pilot Klimaat Klaor.

Op de plek stond vroeger een speeltoestel. De rubberen matten en tegels werden weggehaald. Het gele zand werd verplaatst naar de zandbak. In het gat kwam zwarte grond. En zo is er meer ruimte voor water en groen. Afgelopen zaterdag werd er samen geplant: allerlei soorten bessen, aardbeien, mint, pimpernoot, aardperen, rabarber, perzik en verschillende eetbare bloemen.

We brengen voedsel terug naar de mensen

Initiatiefnemer Dyon Temming van Lokalen kijkt tevreden terug op de actie die ‘Plant je eigen plantje’ werd genoemd: “Alles verandert altijd. Dus ook het schoolplein. De bedoeling is dat de buurt straks komt snoepen van al het lekkers. En kinderen kunnen er ook van leren. We brengen het verbouwen van voedsel weer terug naar de mensen.”

Snoepbosje Lokalen (Rick Mellink)

Foto: Rick Mellink