Update: De bladkorven zijn op!

De herfst is aangebroken en dat betekent dat de bladeren weer vallen. Uiteraard heeft u hiervoor een groene container waarin u dit gratis kunt aanbieden. Maar op bepaalde plekken in de bebouwde kom laten de bomen op gemeentegrond in korte tijd zoveel bladeren vallen, dat dit overlast kan veroorzaken. Daarvoor bieden wij buurten de mogelijkheid om een gezamenlijke bladkorf te laten plaatsen.

Gevulde bladkorfWoont u in de bebouwde kom en vallen er in uw buurt veel bladeren van de gemeentebomen? Dan kunt u, samen met uw buurtbewoners, vanaf deze week, een bladkorf aanvragen. Deze kunt u plaatsen op een goed bereikbare plaats in de openbare ruimte. Als bewoners bent u samen verantwoordelijk voor het beheer. Dit betekent dat u moet opletten dat u en uw buren enkel en alleen bladeren in de bladkorf gooien. Dus geen ander (tuin)afval. Is de bladkorf vol? Dan mailt u zelf met Hacron Groen (info@hacrongroen.nl). Zij halen de bladeren dan gratis op. 

In principe alleen in de bebouwde kom

De gemeente houdt in de gaten waar de verschillende aanvragen vandaan komen. Dat betekent dat we bij meerdere aanvragen ook kunnen verwijzen naar een ander punt in uw buurt. De mogelijkheid voor het aanvragen van een bladkorf geldt in principe alleen in de bebouwde kom. We plaatsen geen bladkorven in het buitengebied omdat mensen daar over het algemeen meer mogelijkheden hebben om zelf het blad te composteren of op te slaan.

Bladkorf aanvragen en meer informatie

Voor het aanvragen van een bladkorf voor uw buurt kunt u een mail sturen naar info@hacrongroen.nl.  Als er veel aanvragen komen kan het zijn dat we onvoldoende bladkorven hebben. In dat geval geldt het motto op is op. Heeft u inhoudelijk vragen? Neem dan contact op met de afdeling Omgeving, cluster groen, bereikbaar via (0544) 39 35 35.