Jouw Unit zet jongeren op het goede spoor

Hulp aan jongeren bij (terugkeer naar) werk en opleiding

Ben je jonger dan 27 jaar en heb je (tijdelijk) geen werk? Of zoek je een opleiding die bij je past, of kun je op een andere manier hulp gebruiken? Jouw Unit, een afdeling van de Sociale Dienst Oost Achterhoek, kan daarbij helpen. Zij geeft je raad en daad en zet je op het goede spoor. Je kunt er ook een uitkering aanvragen.

Jouw Unit is voor jongeren die tussen wal en schip dreigen te raken. En die hulp nodig hebben op het gebied van werk of scholing. Of bij het terugkeren naar werk of scholing. Jouw Unit is voor jongeren van 18 tot 27 jaar in de gemeenten Oost Gelre, Berkelland en Winterswijk. Voor hen gelden speciale regels voor een bijstandsuitkering.

Op zoek naar mogelijkheden voor de toekomst

Jouw Unit helpt jongeren met hun zoektocht naar mogelijkheden voor de toekomst. Daarvoor organiseert ze activiteiten, zoals testen, workshops, groepstrainingen en proefplaatsingen. Zo wordt duidelijk wat de wensen zijn en waar de mogelijkheden liggen. Een klantmanager van Jouw Unit helpt de jongere en kijkt wat hij/zij nodig heeft.

Jouw Unit heeft specialistische kennis in huis

Ze kan jongeren helpen om zich verder te ontwikkelen. Zo krijgt de jongere meer uitzicht op een baan, de juiste opleiding of meer balans in het leven. Daarnaast werkt Jouw Unit nauw samen met partijen die jongeren kunnen helpen. Denk daarbij aan onderwijsinstellingen, bedrijven, uitzendbureaus en wijkteams.

We gaan graag met je aan de slag!

Dus schroom niet om contact op te nemen. Je vindt Jouw Unit op het Loopbaanplein in de Burgemeester Bosmastraat 7 in Winterswijk. Je kunt binnenlopen voor informatie van maandag t/m donderdag van 08.30-16.30 uur vrijdag 08.30 -12.30 uur. Wil je een uitgebreid gesprek? Maak dan vooraf een afspraak. Je kunt daarvoor bellen tussen 9.00 en 11.00 uur met (0544) 47 42 00.

Kijk voor meer informatie op www.jouwunit.nl.

Norbert Kamperman van JouwUnit verzorgt de training ‘Jij bent goed op weg’
Norbert Kamperman van JouwUnit verzorgt de training ‘Jij bent goed op weg’