Informatieavond over cursus eigen moestuin op 18 maart in het gemeentehuis

Bij een gezonde leefstijl gaat het niet alleen om sporten en bewegen. Ook gezonde voeding is erg belangrijk. Verse groente uit eigen tuin is niet alleen gezond, maar het smaakt ook erg lekker! Daarom organiseren we in samenwerking met Derk Huizinga van ‘Eigen moestuin eigen voorraad’ een informatieavond. Die gaat over het aanleggen van je eigen moestuin en over het inmaken en bewaren van groente en fruit. De informatieavond vindt plaats op maandag 18 maart vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis in Lichtenvoorde. Iedereen is welkom!

Tot zestig jaar geleden was het heel gewoon om een moestuin en een boomgaard te hebben. Maar helaas verdwenen die in de loop van de tijd bijna allemaal. In de supermarkten kwam er jaarrond veel en goedkoop aanbod van groente en fruit. De interesse om weer in je eigen behoefte aan voedsel te voorzien neemt de laatste jaren gelukkig weer toe. Want lokaal voedsel verbouwen heeft veel voordelen. Het is bijvoorbeeld gezond én beter voor het klimaat en het landschap.

Cursus ‘Weet wat je eet. Leg je eigen moestuin aan!’

Derk Huizinga is werkzaam op de historische moestuin van kasteel Hackfort in Vorden. In de cursus leer je van hem om je eigen groente en fruit te verbouwen én te conserveren. En over hoe leuk en interessant dat is! De cursus bestaat uit:

  • 2 werkochtenden in het voorjaar
  • 1 workshop groente conserveren in de zomer
  • 1 workshop fruit inmaken in de herfst

Een eigen moestuin

Met een kleine, gemakkelijk te onderhouden moestuin krijg je al veel opbrengst. Leuk om je zelf gekozen groente te zaaien en te planten, spannend om te zien hoe alles groeit en om het ten slotte zelf allemaal te oogsten. En om te weten hoe je groente en fruit kunt conserveren. Zo kun je ook in de winter nog genieten van de overvloed aan verse producten in de zomer. En verspillen we minder voedsel.

Informatieavond op 18 maart

Op 18 maart is er vanaf 19.30 uur een informatieavond over de cursus op het gemeentehuis (Varsseveldseweg 2 in Lichtenvoorde). We stellen het op prijs als je even laat weten of je naar de informatieavond komt. Je kunt je ook rechtstreeks opgeven voor de cursus. In beide gevallen kun je contact opnemen met André te Brake van de afdeling Omgeving. Hij is bereikbaar op telefoonnummer (0544) 39 34 98 of via e-mail a.tebrake@oostgelre.nl.

Potten met geconserveerd fruit