De Dag van Ons Water: de eerste druppel in een grote vijver!

Afgelopen zaterdag was de Dag van Ons Water. Op het gemeentehuis was van alles te zien en te beleven. Bij verschillende stands konden jong en oud informatie krijgen rondom het thema water. Er was ook een excursie naar de klimaatbestendige wijk Flierbeek en de rioolwaterzuivering aan de Boschlaan was opengesteld voor bezoek. De inwoners die een kijkje kwamen nemen waren geïnteresseerd en reageerden positief op de dag.

Wethouder Vincent van Uem gaf in de ochtend het startsein. Met een gierkar werd er een flinke hoeveelheid water op het plein bij het gemeentehuis gesproeid. De wethouder liet zien hoe snel het water de bodem in zakt via de speciale Rain(a)way tegels. Ook koppelde hij het hemelwater van het gemeentehuis af door de regenpijp door te zagen. Zo kan het regenwater het plein oplopen en in de bodem zakken. Daarmee ontlasten we het riool.  

Een gierkar sproeit water op het plein voor het gemeentehuis

Iedereen kan zelf wat doen!

De bedoeling van de dag was om het bewustzijn rondom water te vergroten. Op het gemeentehuis waren stands over afvalwater, riolering, klimaat, groene tuinen en daken en de wateropgave rondom Lichtenvoorde. Wethouder Van Uem riep iedereen op om zelf bij te dragen: “Iedereen kan zelf zorgen voor de eerste druppel in een grote vijver. Koop bijvoorbeeld een regenton en vang regenwater op. En kies voor een groene tuin in plaats van een tuin met veel bestrating!”

Week van ons Water

De Dag van Ons Water in Oost Gelre werd georganiseerd in het kader van de landelijke Week van Ons Water. De dag was een initiatief van de gemeente in samenwerking met Waterschap Rijn en IJssel en de gemeente Winterswijk. Meer informatie vindt u op www.onswater.nl.