Bloemenzaadmengsels voor wilde bijen

Wilde bijen hebben het moeilijk. Maar we kunnen ze helpen! Wilde bijen hebben bloemen nodig. Ze verzamelen vooral stuifmeel als voedsel voor de toekomstige jonge bijen. Landschapsbeheer Gelderland organiseert voor het tweede jaar een speciale bloemenzaadactie. Zij roept bewoners in het buitengebied op om grond in te zaaien met bloemen die wilde bijen aantrekkelijk vinden. Doet u ook mee?

We kunnen de wilde bijen helpen met bloeiende planten in de periode dat ze vliegen, van het vroege voorjaar tot in het late najaar. Landschapsbeheer Gelderland heeft samen met zaadbedrijf Cruydthoek een divers bloemenmengsel laten maken. De mengsels zijn bedoeld voor grondeigenaren in het buitengebied. Zij kunnen overhoekjes en randen op en om het erf inzaaien. Dit is goed voor (wilde) bijen, maar ook voor bijvoorbeeld vlinders en hommels. De mengsels zijn geschikt voor matig voedselrijke tot voedselrijke grond en matig vochtige tot droge grond.

Belangstelling of meer informatie?

Heeft u belangstelling om een stukje grond op uw erf in te zaaien? Bestellen van de bijenbloemenmengsels kan tot 28 augustus via het formulier op de website: http://landschapsbeheergelderland.nl/help-wilde-en-zaai-bloemenveld/. U ontvangt het zaad in september. Dan kunt u het zaad voor november zaaien. Op de website vindt u ook meer informatie over de kosten en een zaai- en beheerinstructie.

Close up van een bijbijen en bloemen