Activiteiten voor mantelzorgers in mei

Deze maand worden weer diverse activiteiten voor mantelzorgers aangeboden.

Mantelzorgcafé op 23 mei; tref- en informatiepunt voor mantelzorgers

Op donderdag 23 mei van 14.00 – 15.30 uur vindt het maandelijkse Mantelzorgcafé plaats. Deze keer kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten bij Het Huys van Frederik Hendrik, Markt 4-6 in Groenlo

Bij het Mantelzorgcafé ontmoet u andere mantelzorgers in een informele sfeer. Er komen uiteenlopende onderwerpen aan de orde. Daarnaast kunt u vragen stellen aan de mantelzorgconsulent. Zij ontvangt u met een kopje koffie of thee. Aanmelding hiervoor is niet nodig.

Bijeenkomst ‘Hulp bij uw mantelzorg’ op 27 mei

VIT-hulp bij mantelzorg organiseert op maandag 27 mei van 19.30 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) bij de Johanneshof in Lichtenvoorde een bijeenkomst waarin u uitleg krijgt over welke hulp u bij uw zorg kunt verwachten en hoe u de zorg beter kunt volhouden.

Tijdens de informele bijeenkomst hoort u welke ondersteuningsmogelijkheden er zijn. Maar bovendien kunt u aangeven bij welke zaken ú ondersteuning zou willen. Tevens krijgt u deze avond tips en handvatten aangereikt die kunnen helpen bij de zorg voor uw naaste(n). Tijdens deze bijeenkomst kunt u zowel de mantelzorgconsulent als ook andere mantelzorgers ontmoeten. Deze avond is dé gelegenheid om informatie te halen en ervaringen uit te wisselen!

Aan het bijwonen van deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Koffie en thee krijgt u aangeboden. Aanmelding is gewenst en kan telefonisch (0544) 82 00 00, of via mail naar info@vithulpbijmantelzorg.nl.

Alzheimer Café op 22 mei

Thema: ‘Hoe omgaan met onbegrepen gedrag bij dementie?’

Op woensdagavond 22 mei van 20.00 - 21:30 uur (inloop vanaf 19.30 uur) vindt het Alzheimer Café plaats in het Grand Café van woonzorgcentrum Careaz Antoniushove, Rapenburgsestraat 33, Lichtenvoorde. Psycholoog Miny Veldhuis vertelt over onbegrepen gedrag bij dementie. Mantelzorgers van mensen met dementie begrijpen soms niet waarom iemand met dementie ineens boos kan worden of laat merken dat hij of zij pijn heeft, terwijl daar geen aanleiding voor lijkt te zijn. Dat kan enorm lastig en verdrietig zijn.

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, kinderen, vrienden, hulpverleners en andere belangstellenden. Iedere vierde woensdag van de maand. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Meer info: www.alzheimer-nederland.nl.

Café Doodgewoon op 23 mei

Thema: ‘Palliatieve zorg thuis’

Op donderdagavond 23 mei van 19.30 – 21.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur) vindt het Café Doodgewoon plaats bij Kaasboerderij Weenink, Eimersweg 3 in Lievelde. Bij een ongeneeslijke ziekte komen vaak allerlei emoties naar boven, en staan zieken en naasten voor veel keuzes. Hoe wordt het ziekteproces zo draaglijk mogelijk? Waar wil iemand tijd voor nemen? Hoe gaat het met de naasten en hoe kunnen zij verder na het definitieve afscheid?

Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek in Oost Achterhoek waar thema’s over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen met een ongeneeslijke ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Meer info: www.netwerkpalliatievezorg.nl/achterhoek/.

Vragen aan de mantelzorgconsulent?

Voor informatie en ondersteuning bij mantelzorg kunt u zonder afspraak terecht op het spreekuur van de mantelzorgconsulent. Zij is iedere dinsdagmorgen aanwezig van 09.00 – 11.00 uur op het gemeentehuis in Lichtenvoorde aan de Varsseveldseweg 2.

Meer informatie

Meer info over alle activiteiten leest u op www.vithulpbijmantelzorg.nl of bel op werkdagen van 09.00 – 15.00 uur met VIT tel. (0544) 82 00 00.