Achterhoek Pride zoekt deelnemers en initiatieven

30 maart 2023
Nieuws

In juni 2022 was de 1e editie van de Achterhoek Pride, een maand waarin we diversiteit vieren in de Achterhoek. Ook dit jaar staat de hele maand juni weer in het teken van ‘Trots in de Achterhoek’. Want iedereen mag zichzelf zijn in de Achterhoek ongeacht geslacht, gender, seksuele oriëntatie, religie en cultuur. De organisatie is op zoek naar deelnemers en mooie initiatieven voor de Pride.

Iedereen kan meedoen aan de Achterhoek Pride Dat kan individueel, maar ook als vereniging, maatschappelijke instelling of bedrijf. Organisaties bijvoorbeeld, die diversiteit al hoog in het vaandel hebben. Maar ook verenigingen waar nog wel meer aandacht mag komen voor dit onderwerp. Heeft u ideeën?

Kleine of grote initiatieven, alles is welkom Meedoen kan op veel verschillende manieren. In het klein, door het delen van berichten op social media of door het bakken en uitdelen van regenboog-muffins. Of door erover te praten met familie, vrienden, buren en collega’s. En hoe mooi zou het zijn als door de hele regio vele Achterhoekse regenboogvlaggen wapperen. Maar groter kan natuurlijk ook. Bijvoorbeeld met een bijeenkomst met een gastspreker die over dit diversiteit komt praten. Of een inclusieve wandeling, een kleurrijke workshop of een mooie voorstelling.

Informatiebijeenkomst op 19 april in Den Diek Op woensdag 19 april om 19.30 uur is er een informatiebijeenkomst bij Den Diek in Lichtenvoorde. Iedereen die graag iets wil doen, maar niet goed weet hoe, is van harte welkom. En heeft u al een leuk idee, maar wilt u wat hulp? Kom dan ook gerust! Aanmelden voor deze avond kan door een e-mail te sturen naar info@achterhoekpride.nl. Aanmelden kan tot woensdag 12 april.

Initiatieven delen op www.achterhoekpride.nl Op de website www.achterhoekpride.nl vindt u de al bekende activiteiten en initiatieven. Gaat u ook iets doen, klein of groot? Meld dat dat aan via de site (Contact).