Achterhoek Pride is terug in juni 2023

01 maart 2023
Nieuws

Juni 2023 wordt weer Achterhoek Pride Maand. Een maand waarin mensen elkaar ontmoeten en vieren hoe divers en kleurrijk de Achterhoek is. Dat iedereen erbij hoort, zonder te letten op geslacht, gender, geaardheid, afkomst of religie. De organisatie zoekt enthousiaste deelnemers en nieuwe ideeën.

De Achterhoek Pride begon in 2022 in een paar gemeenten, waaronder de gemeente Oost Gelre. Met een positief effect, want bijna alle Achterhoekse gemeenten spreken nu over het worden van een Regenbooggemeente! En/of over het meedoen aan de Achterhoek Pride.

De organisatie zoekt nieuwe initiatieven

Bijvoorbeeld in de vorm van aandacht op school, bedrijf, organisatie en/of sportvereniging. Of lezingen of debatten over regenboogonderwerpen, voorlichtingen in culturele en/of buurtcentra samen met onderwijs, jeugd- en jongerenwerk. Denk ook aan ontmoetingsavonden en netwerkbijeenkomsten waarbij organisaties kennismaken met kleurrijke en diverse mensen. En theater- en filmavonden, exposities of feestavonden. Met als hoogtepunt een pridewalk of een feest in de stad of het dorp.

Meedenken of meedoen? Aanmelden kan nu al Wilt u met uw bedrijf of organisatie diversiteit en inclusiviteit laten zien? Doe mee aan de Achterhoek Pride 2023 en laat het de organisatie weten via info@achterhoekpride.nl. Meer informatie vindt u op www.achterhoekpride.nl.