Aanpak busstation Richterslaan Lichtenvoorde

20 september 2023
Nieuws

Het project is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Regio Achterhoek en de provincie Gelderland.

Het busstation aan de Richterslaan in Lichtenvoorde wordt vernieuwd. Het busstation is verouderd. En er zijn te weinig plekken in de fietsenstallingen. Daarom komen er meer fietsenstallingen en er komen nieuwe voorzieningen bij.  

Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek start deze maand nog met de werkzaamheden. Vanaf maandag 25 september moet u uw fietsen stallen in de tijdelijke fietsenstalling. Deze vindt u aan de overzijde van het Eschpark. 

Wat gaat er gebeuren? 

Het hele busstation wordt vernieuwd. En er komen verschillende nieuwe voorzieningen: 

  • deelfietsen 

  • fietskluizen met laadmogelijkheid voor elektrische fietsen 

  • pakketkluizen 

  • uitbreiding fietsenstalling, met duurzame, groene sedum daken 

  • groter bushokje dat goede bescherming biedt 

  • digitale en actuele reizigersinformatie 

Er komen 5 deelfietsen 

Vanaf verschillende stations in Nederland kunt u gebruikmaken van een fiets van Deelfiets Nederland. Op het busstation in Lichtenvoorde komt een overkapping met 5 deelfietsen. Download de Deelfiets Nederland app op uw mobiel voor de instructies en ontgrendel simpel een fiets. U kunt een fiets per uur huren, maar ook per dag. Kijk voor meer informatie op www.deelfietsnederland.nl

Fietskluizen 

Er komen ook 12 fietskluizen op het busstation. Door een fietskluis te huren kunt u uw eigen fiets veilig in een fietskluis stallen. Ook is het mogelijk om uw elektrische fiets in de fietskluis op te laden.  

Heeft u vragen over de werkzaamheden?  

Dan kunt u contact opnemen met de gemeentelijke toezichthouder Dennis te Nijenhuis. Hij is bereikbaar op 06 - 23 03 94 67