6e Ronde van de Achterhoek in Groenlo een succes

30 augustus 2023
Nieuws

Wethouder Bart Porskamp deelde zondag tijdens de huldiging bloemen uit aan Martijn Rasenberg, Martijn Budding en Noah Hobbs.

Zondag 27 augustus vond voor de zesde keer de Ronde van de Achterhoek plaats. Deze keer was Groenlo het middelpunt van deze internationale wielerkoers. Hier waren dit jaar de start en finish. Sportwethouder Bart Porskamp loste rond 12.00 uur het startschot. De renners legden een parcours af van 200 kilometer langs alle 8 Achterhoekse gemeenten. Martijn Rasenberg (team Abloc) won de wedstrijd. 

Uniek Sporten 

Tijdens de Ronde vond tussen start en finish in Groenlo ook het onderdeel Uniek Sporten plaats dat uit 2 onderdelen bestond. Het eerste onderdeel, ID-cycling, was voor sporters met een verstandelijke beperking. Hierbij stonden 12 deelnemers aan de start om een parcours van 900 meter over de Ruurloseweg af te leggen. Daarna legden de Alinkers hetzelfde parcours af, maar door de regen werd deze wedstrijd eerder afgebroken. Deelnemers en publiek waren enthousiast over de mogelijkheden die de organisatie hen bood. Door de inzet en samenwerking met Achterhoek in Beweging blijft Uniek Sporten op de agenda tijdens de Ronde van de Achterhoek. Zo is er zowel aandacht voor topsporters als voor de breedtesport. 

Sport verbindt 

Wethouder Porskamp reed na het startschot in een volgwagen mee en deelde tijdens de huldiging bloemen uit. Hij kijkt enthousiast op de dag terug: “Dat sport mensen verbindt, was zondag goed te merken! Een mooie samenwerking met de organisatie, de RTCG, Achterhoek in Beweging en verschillende andere verenigingen. En niet te vergeten: de vele vrijwilligers. Dank aan iedereen die dit mooie sportevenement in mogelijk maakte. Ondanks het noodweer kwamen er veel mensen op af. Goed voor Groenlo en goed voor Oost Gelre! Een erg geslaagde dag!”