15 maart: Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen

22 februari 2023
Nieuws

Op woensdag 15 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en van de waterschappen. Door te stemmen bepaalt u mee wie de komende 4 jaar over de plannen van de provincie en het waterschap beslissen. Uw stempas ontvangt u uiterlijk op woensdag 1 maart in uw brievenbus. Vorige week kon u in het gemeentenieuws lezen over onder andere de stempas, de volmacht en de kiezerspas. Deze week leest u meer over de stembureaus.

Er zijn 18 stembureaus in Oost Gelre

Op uw stempas ziet u welk stembureau dicht bij u in de buurt is. Maar u mag uw stem ook uitbrengen bij een van de andere stembureaus in onze gemeente.

Lichtenvoorde

 • Gemeentehuis, Varsseveldseweg 2
 • Den Diek, Dijkstraat 30
 • De Schoppe, Johannes Vermeerstraat 50
 • De Swite, Hendrik Leemreizestraat 2
 • De Treffer, Raadhuisstraat 18
 • De Zandschoppe 1, Varsseveldseweg 62a
 • De Zandschoppe 2, Varsseveldseweg 62a

Groenlo

 • CityLido, Kerkstraat 6
 • Den Elshof, Oude Winterswijkseweg 37
 • De Mattelier, Mattelierstraat 19
 • Oude Willibrordusschool, Karel Doormanstraat 66
 • Vincentiushuis, Ruurloseweg 13 b

Harreveld: Dorpshuis ’t Kempken, Ursulastraat 2

Lievelde: Bernard Vos Clubhuus, Bergstraat 5

Mariënvelde: BMV Mariënvelde, Waalderweg 7

Vragender: MFA De Bult, Kapelweg 17

Zieuwent: Het Witte Paard, Dorpsstraat 49

Zwolle: Het Reirinck, Oude Winterswijksweg 52

 

Alle stembureaus zijn bereikbaar voor mensen in een rolstoel.

Stemmen met een stemmal met soundbox

Kunt u minder goed of niet zien? Dan kunt u stemmen met een stemmal (met soundbox). Dat kan op het stembureau in het gemeentehuis in Lichtenvoorde. U kunt de kandidatenlijst beluisteren met de soundbox met koptelefoon. Dit apparaat leest voor welke partijen en kandidaten op de lijst staan. De stemmal helpt u bij het vinden van de juiste partij en de juiste kandidaat. U kunt de stemmal met soundbox ook gebruiken als u bijvoorbeeld dyslexie heeft of moeite heeft met lezen. Op www.oostgelre.nl/verkiezingen kunt u een filmpje bekijken en beluisteren over de stemmal.

Vervoer naar het stembureau

Wilt u graag stemmen in een bepaald stembureau, maar heeft u geen vervoer? Neemt u dan telefonisch contact op met ouderenconsulent Matthijs Groot Nibbelink. Zijn telefoonnummer is 06-53 40 46 25. Dit kan tot vrijdag 10 maart.

Meer informatie? Kijk op www.oostgelre.nl/verkiezingen of op www.elkestemtelt.nl.

Wanneer kunt u stemmen?

Woensdag 15 maart 2023 van 7.30-21.00 uur

Op wie kunt u stemmen?

Op de website van de provincie Gelderland en het waterschap Rijn en IJssel vindt u informatie over de politieke partijen en kandidaten die meedoen aan de verkiezingen. Voor de verkiezingen ontvangt u thuis de kandidatenlijsten. Op de websites van de partijen leest u hun plannen.

Stemwijzers

Een stemwijzer kan u helpen om een keuze te maken. De stemwijzer van het waterschap vindt u op www.wrij.nl/verkiezingen. De stemwijzers van de provincie vindt u op www.gelderland.nl/verkiezingen.