Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring op de website te verbeteren. Gaat u hier mee akkoord?

Sla menu over en ga naar de inhoud

Gemeente Oost Gelre - Raad stelt € 350.000 voor starterslening ...

-

Raad stelt € 350.000 voor starterslening Oost Gelre beschikbaarLeesVoor

27-02-2013 |

Starters in Oost Gelre kunnen weer een beroep doen op de starterslening voor de aankoop van hun eerste woning. De gemeenteraad heeft ingestemd met het voorstel dat het college van B&W heeft gedaan. Hiermee komt € 350.000 beschikbaar voor startersleningen in Oost Gelre.

Wethouder Vincent van Uem: “De startersregeling is een belangrijke stimulans voor de woningmarkt. We zien gewoon dat het werkt. Met dit bedrag kunnen we weer een heel aantal starters helpen bij de aankoop van hun eerste woning.”

 

Wat is een starterslening?

Een starterslening is een aanvullende lening voor inwoners die in Oost Gelre een huis willen kopen, maar daarvoor onvoldoende inkomen hebben. Hiermee kan het verschil tussen het maximale hypotheekbedrag (volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie) en de totale aankoopsom van de woning gefinancierd worden.

 

Hoeveel kan ik lenen?

De starterslening bedraagt maximaal € 25.000. Hiervan wordt de helft betaald door de gemeente. De andere helft wordt betaald door het Rijk. De eerste drie jaar is de starterslening renteloos en aflossingsvrij.

 

Kom ik in aanmerking voor de lening?

Dat hangt van een aantal voorwaarden af. Zo mag de aankoopprijs van de woning niet meer zijn dan € 170.000 en mag het niet gaan om een te koop staande corporatiewoning. Ook moet het om een eerste koopwoning gaan. Alle informatie is te lezen op onze website (zie hieronder).

 

Hoe kan ik een aanvraag doen?

Meer informatie over het doen van een aanvraag kunt u lezen op onder Wonen en Leven.

 

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Dan kunt u het beste contact opnemen met Serkan Yilmaz van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer. Hij is bereikbaar via telefoonnummer (0544) 39 34 84 of s.yilmaz@oostgelre.nl.

 

 

Starterslening voor starters in Oost Gelre